Bouwkundig ontwerp

Heeft u bouw of verbouwplannen en bent u op zoek naar een bouwkundig ontwerp? Rolvink bouwkundig advies helpt u op weg uw plan te realiseren met een passend bouwkundig ontwerp. Bij ieder bouwkundig ontwerp doorlopen we een traject. Dit traject bestaat in grote lijnen uit het bespreken van uw wensen, waarna we tot een Programma van Eisen (PvE) komen. Deze vullen wij aan met onze kennis van regelgeving, materiaalgebruik en uitvoeringsmogelijkheden. Dan zal er gestart worden met het maken van schetsontwerpen, voorlopige ontwerpen en het definitieve bouwkundige ontwerp. Uiteraard wordt hierbij uw budget scherp in de gaten gehouden zodat u niet blij wordt gemaakt met de spreekwoordelijke dooie mus.

Technisch ontwerp

Na het definitieve ontwerp van uw bouwplan wordt het technisch ontwerp verder uitgewerkt t.b.v. de WABO vergunningaanvraag (bouwvergunning). Dit bestaat uit diverse verplichte tekeningen en berekeningen. Zogenaamde materiaalontmoetingen- en aansluitingen worden uitgewerkt in details. Een funderingstekening met rioleringsverloop wordt gemaakt, alsmede een plan voor platte en of hellende daken en er wordt een principe detaillering getekend van alle prominente visuele aansluitingen (zoals dakaansluitingen en kozijnaansluitingen) en constructieve ontmoetingen. Op basis van het technisch ontwerp kan een constructeur verplichte sterkteberekeningen uitvoeren en de constructieve opzet (zoals o.a. dikte en zwaarte van kolommen en balken, vloerdiktes, betonwapening) maken. Daarnaast worden op basis van deze gegevens berekeningen uitgevoerd voor de energiezuinigheid (EPN-berekening), ventilatiebalans, doorspuibaarheid en daglichttoetreding. Wij bieden ook een bouwkundige inspectie aan om een technisch ontwerp zo deskundig mogelijk te ontwerpen.

Bouwkundig ontwerp door Rolvink Advies

Wilt u antwoord op welke technische en bouwkundige voorschriften een rol spelen bij uw woning, monument of bedrijfspand? Rolvink Advies is een ervaren bouwkundig adviesbureau gespecialiseerd in het ontwerpen en uitwerken van diverse bouwkundige ontwerpen en bouwplannen. Als bouwkundig adviesbureau zijn wij op de hoogte van de steeds wijzigende wet- en regelgeving. Ook kunt u bij ons terecht wanneer u te maken heeft met bouwfouten, bouw problemen of geschillen en u graag de mening wilt van een onafhankelijke bouwkundige. Rolvink Advies is uw onafhankelijke bouwkundige gids, als het gaat om een bouwkundig advies, bouwkundig ontwerp, haalbaarheidsstudie en bouwvergunningen.

  • Bouwkundig ontwerp- en adviesbureau
  • Bouwkundige tekeningen
  • Ontwerp tekeningen
  • Haalbaarheidsstudie
  • Bouwvergunningen
  • Bouwkundige calculatie

Construction house connected 06